Clubvergadering van 16 mei 2018

Aanwezigen : 12

Thema : Eigen Werk

Onze leden werden verwelkomd door Lode, daar Walter waarschijnlijk in betere oorden vertoefde.

Allereerst was Willy aan de beurt, om een speelfilm te tonen. De film dateerde uit 1996; dus even geleden en gemaakt i.v.m de V.A.B.club.
Willy merkte op dat het wel spijtig was dat in onze club geen speelfilms werden gemaakt. Dit kan gebeuren met eenvoudige middelen. Het is een beetje zoeken naar een niet te ingewikkeld draaiboek.
Waar vindt men dat? Bv. In de bibliotheek, een boekje met een klein verhaaltje.
Ook in toneelgezelschappen zijn zulke scenario’s te vinden, volgens Willy.
Daar vindt men ook acteurs en bij-acteurs/figuranten. Locaties vinden is ook een kwestie van…..verbeelding en op straat, om bijkomende acties uit te voeren.
• De film duurde 15 min. en had als titel : De Erfenis.
Inderdaad, als Willy uitleg gaf waar, en hoe de film gemaakt was, is dat niet echt moeilijk. Het was goed geacteerd, en de bij-acteurs en actrices deden het voortreffelijk. Deze waren allen van een toneelgroep. De locaties waren eveneens uitstekend gevonden. Toch wel wat werk aan hoor! De aftiteling was indrukwekkend door de hoeveelheid medewerkers ! Daar konden we niet naast kijken. Heel goed gedaan. Ook onze betreurde Martha had meer dan haar steentje bij gedragen bij deze productie.
• Jef Collard was aan de beurt met een film stukje aan het Galgenweel waar met een “wakeboard” werd geskied.
Een wakeboard is een zeer brede ski waarop men kan waterskiën. Beide voeten worden vastgemaakt op deze wakeboard en men wordt voortgetrokken door een hengel die vast hangt aan een kabel. Deze kabel vormt een circuit dat dan gevolgd wordt door de waterskiër. Waarschijnlijk heel tof en plezant.
• Jef en Rudiger hadden samen een opname gemaakt van een natuurliefhebber die een bloembak had laten ontplooien tot een zeer uitgebreid flora experiment. Gazon en gesnoeide bomen en planten zijn voor deze man een onnatuurlijk ingrijpen van de omgeving. Tja!
Onze clubleden experimenteerden vooral i.v.m. geluid. Ze zochten verder naar de optimale wijze….
PAUZE
• Boudewijn had een zeer omvangrijke en mooie voorstelling gemaakt van Cycloop. MAAR : de techneuten hadden heel wat werk om de laptop met de beamer met de nodige HDMI kabel(s) samen te doen werken. Het was de wet van Murphy die er te pas aan kwam en we bleven bijgevolg een hele pauze op onze honger zitten. En dat op Jef zijn verjaardag! Uiteindelijk lag de oplossing voor de hand, en kon er gestart worden met zoals gezegd de mooie voorstelling van Cycloop, en de bijhorende filmen waarvan we er 2 konden zien. De volledige voorstelling zal vertoond worden op 29 mei as.
Hierover zullen we meer vernemen per mail.
Boudewijn: dit is een gigantisch werk geweest. Goed gedaan !
• Dit was het dan voor deze week. Bedankt iedereen die deze avond volledig heeft mee beleefd.
• Tot de volgende

Winny

© Cycloop 2016
Powered by Mcorp.
Go to Top