Verslag van onze clubavond van 5 december 2018

       Aantal aanwezigen : 28 (volle bak)

 

Ronald Huygaerts, een professionele cineast, was onze gastspreker.

Ook zijn echtgenote was van de partij.

Ronald heeft een eigen productiehuis : THE PRODUCER.

Ronald had één van zijn camera’s bij, alsook nog ander materiaal, waarmee hij ongelooflijke opnames mee kon maken en  tonen. Ook een go-pro maakt hiervan deel uit.

Hij stelde zich voor op een speciale manier, zodat we wel een beeld kregen wat het betekent: een cameraman te zijn in hart en nieren.

Ronald is er dag en nacht mee bezig. Letterlijk ! Ook vakanties worden onvrijwillig maar onvermijdelijk richting  camera en aanverwanten geduwd. Het kan echt niet anders. Er is altijd een “shot” dat …

Het is ook: veel landen zien, en zeker de luchthavens  ervan, evenementen meemaken, alle temperaturen trotseren, korte nachten, problemen oplossen van elke aard; zowel technische als dagelijkse gewone problemen. Alles komt op de forse schouders van Ronald.

Ook het familiaal leven wordt op de proef gesteld en niet iedereen kan of wil  zich niet jarenlang aanpassen  aan zulk ritme.

 

Ronald liet ons enige reclame filmen zien, die te zien waren op televisie.

De firma Cornelis verkocht heel wat meer bedden door  de uitmuntende opnames die Ronald had gemaakt en gemonteerd. Dit op een heel zuinige manier, door met figuranten te werken die ter plaatse werden gevonden.

Enkel de man die de tekst had ingesproken was een professional.

Ronald had ook gewerkt voor het welbekend merk “Kärcher” om een reclamespot te maken dat heel geestig is en blijft hangen om deze werktuigen te promoten.

Beiden : knap gedaan.

Een opname met een uitzonderlijke diamant, alsook de meermin “Celine” kwamen aan bod. Onnodig te zeggen dat ook dat weer speciaal is.

Het hoofdstuk “drones” kwam ook aan ter sprake ! Dat is een te mijden iets. De overheid is “watching you”. De nodige licenties moet men kunnen voorleggen, wat niet eenvoudig is en dan nog…..heel wat gepeperde boetes worden hieromtrent uitgeschreven.

Het is uiteraard belangrijk indien je filmt in opdracht van een klant.

Je moet goed weten : wat wil die klant, en wat wil hij/zij niet !

Ronald monteert met “Final Cut” op een laptop. Uiteraard zijn er heel wat programma’s die in onze club gebruikt worden en die het ook prima doen.

 

Ronald had zijn gsm geprogrammeerd om te verwittigen als het 11 werd.

Dat was nodig, want hij kon nog uren meer vertellen.

Bedankt Ronald voor een volle, aangename avond, en we zien jou beslist nog eens terug.

Bedankt aan alle aanwezigen, en tot de volgende clubavond.

Winny

 

© Cycloop 2016
Powered by Mcorp.
Go to Top